Dreigende Energieafsluiting

dreigende energieafsluitingEen dreigende energieafsluiting is een zeer vervelende situatie, waar niemand graag in terecht wil komen. Gelukkig is het wel op te lossen om een crisissituatie als een dreigende energieafsluiting tegen te gaan. Om te voorkomen dat een dreigende energieafsluiting op de loer licht, kan Coöperatie Budgetbeheer Nederland U.A. wellicht iets voor u betekenen.

Verschil

Er is een verschil bij dreigende energieafsluiting door de energieleverancier of door de netbeheerder. Als de energieleverancier de energie afsluit, dan wordt het energiecontract eenzijdig opgezegd, met als gevolg dat u als bewoner op termijn wordt afgesloten door de netbeheerder. Het resultaat is dat u geen stroom meer ontvangt. Er kan ook een dreigende energieafsluiting komen vanuit de netbeheerder. De netbeheerder kan hier twee redenen voor hebben; er is geen energieleverancier op het adres bekend of er is sprake van een mogelijk gevaarlijke situatie rondom de aansluiting geconstateerd.

Betalingsregeling

Er zijn meerdere oorzaken, waardoor de energieleverancier een dreigende energieafsluiting aangeeft. Bij mogelijke wanbetaling of achterstallige betaling van de energierekening, mag de energieleverancier het contract opzeggen. Wel moet er eerst een betalingsherinnering gestuurd worden naar u als bewoner, en daarna een aanmaning. Er kan dan een betalingsregeling met de energieleverancier getroffen worden, waardoor dreigende energieafsluiting van de baan is. Coöperatie Budgetbeheer Nederland U.A. kan hierbij helpen. Anders is er grote kans dat de energie alsnog wordt afgesloten.

Andere oorzaak

Wordt er nog niet betaald, dan gaat de energieleverancier over tot een ´spoedinhuizing´, wat betekent dat de energie wordt afgesloten. Er kan ook sprake zijn van fraude, doordat er illegaal energie wordt afgetapt. Het hoeft lang niet zo te zijn dat u als bewoner hier weet van hebt. Ook hierin kan Coöperatie Budgetbeheer Nederland U.A. samen met u naar oplossingen zoeken om zo dreigende energieafsluiting te voorkomen.

Oplossingen

Coöperatie Budgetbeheer Nederland U.A. kan u helpen een waarborgsom te betalen bij een dreigende energieafsluiting en verder te kijken naar de toekomstige situatie. Wanneer u zelf geen oplossing meer ziet voor de achterstallige betalingen, dan kunnen wij u helpen. Wilt u meer weten over onze werkwijze of hebt u direct een vraag? Bel of mail ons gerust: 085 – 773 19 34 of info@www.cbbn.nl en wij staan u meteen te woord.