Schuldhulpverlening (MSNP)

Stapelen rekeningen en aanmaningen zich op? Hebt u te maken met een flinke huurachterstand? Kunt u openstaande rekeningen niet meer betalen en leidt dat tot torenhoge schulden? Bent u het complete overzicht van uw eigen financiële situatie kwijt? Wanneer u geen idee meer hebt hoeveel geld u in bezit hebt en hoeveel u nog aan verschillende partijen moet betalen, dan kan Budgetbeheer Nederland u helpen door middel van schuldhulpverlening.

Problematische schulden
Schuldhulpverlening is bedoeld voor mensen met problematische schulden. U bent dan niet meer in staat om aan betalingsverplichtingen te voldoen en schulden af te betalen. Daardoor stapelt het ene bedrag op het andere en komen daar ook nog rentekosten en boetes bij. U ziet door de bomen het bos niet meer. Grote kans dat schuldeisers aan de bel trekken en u met incassobureaus en deurwaarders te maken krijgt.

Schulden verlagen
In sommige gevallen kan forse huurachterstand tot openbare verkoop en dreigende huisontruiming leiden. Met een schuldhulpverlening traject kan een dergelijke huisuitzetting voorkomen worden. Budgetbeheer Nederland is gespecialiseerd in schuldhulpverlening. Wij kunnen u niet garanderen dat u in korte tijd schuldenvrij bent, maar doen er samen met u alles aan om de schuld te verlagen. Het is ons uiteindelijk doel om u te helpen met het bouwen aan een schuldenvrije toekomst.

Gemotiveerd
Wij kunnen u alleen helpen met schuldhulpverlening, wanneer u hier zelf voor open staat en er aan meewerkt. Een gemotiveerde houding en bereidheid is daarom voorwaarde. Daarnaast hebben wij volledig inzicht nodig van uw financiële situatie. Al uw inkomsten en uitgaven gaan wij bekijken. Soms is het nodig dat u huisraad of spullen van waarde moet verkopen, om daarmee een eerste afbetaling van schulden te doen.

Rust en overzicht
Bij schuldhulpverlening is het voorwaarde dat dit samengaat met bewindvoering. Wij kunnen u niet direct een snelle oplossing garanderen, maar richten ons in eerste instantie op rust en overzicht in uw financiële situatie. Als bewindvoerder zijn wij de (tijdelijk) wettelijke vertegenwoordiger van uw financiën en bezittingen. Wij zoeken naar de meest haalbare oplossing voor uw financiële situatie. Daardoor krijgt u het overzicht terug.

Contact
Bent u geïnteresseerd én gemotiveerd om schuldhulpverlening aan te vragen? Budgetbeheer Nederland kan u op korte termijn al helpen. Neem gerust vrijblijvend contact op over de mogelijkheden en eventuele oplossingen voor uw situatie.